inkedinpinterest
‘Mannen komen van Foursquare en vrouwen van Facebook’
Nieuws

Vandaag de dag komen mannen niet meer van Mars maar van Foursquare en vrouwen niet van Venus maar van Facebook. Met deze kwinkslag duidt Porter Novelli de uitkomsten van een onderzoek dat het pr-bureau liet doen onder tienduizend Europeanen.

Mannen en vrouwen gebruiken social media voor verschillende doeleinden, zo blijkt uit onderzoek van Porter Novelli. 89 procent van de Europese vrouwen gebruikt social media zoals Facebook om bestaande vriendschappen nieuw leven in te blazen en met vrienden en familie te communiceren, terwijl 75 procent van de Europese mannen dit doet. Mannen zijn daarentegen meer bezig met hun locatie openbaar te maken; 48 procent van hen checkt geregeld online in op een locatie, tegen 41procent van de vrouwen. In de onderzochte Europese landen zijn vrouwen actiever op social media dan mannen. 50 pct van de vrouwen gebruikt social media ten minste één keer per dag, terwijl 40 pct van de mannen dit doet. Vrouwen blijken daarnaast vaker merken te volgen via social media dan mannen. 58 pct van de vrouwen doet dit om zo te kunnen profiteren van kortingen en aanbiedingen, terwijl 46 pct van de mannen om deze reden merken volgt.

Lees het complete artikel hier

Bron: adformatie.nl

 

Facebook kondigt nieuwe lay-out nieuwsoverzicht aan

10-03-2013

Het nieuwsoverzicht laat nog hetzelfde zien als eerst, maar toont het in een nieuw uiterlijk. In de nieuwe lay-out worden de verschillende soorten berichten in verschillende overzichten (feeds) weergegeven

> Lees meer